Håndmadder 20 kr. pr. stk.

 

Vi bruger vores eget hjemmebagte økologiske rugbrød til alt vores smørrebrød, det er uanset om du vælger vores håndmadder, eller højbelagte smørrebrød. Vi laver selv vores eget slagterpålæg, sylter selv og selv de ristede løg på toppen er hjemmelavede.

 

Æg og rejer (20,-)

Avokado med pesto, friske spirrer og saltede mandler (20,-)

Kartoffel med hjemmelavet ristet løg (20,-)

Kartoffel med mayo og bacon samt rå løg (20,-)

Flæskesteg med hjemmelavet surt (20,-)

Frikadelle med kartoffelsalat (20,-)

Dyrlægens natmad (20,-)

Rullepølse med sky og løg (20,-)

Rødspættefilet med rejer

Rødspættefilet med remoulade

Hjemmelavet fin skinkesalat (20,-)

Hønsesalat med bacon (20,-)

Kalvelever med flødesovs og bløde løg 20,- Obs skal bestilles

Hakkedreng med bløde løg (20,-) Obs skal bestilles

Roastbeef med peberrod, hjemmelavet syltede agurker, remoulade og hjemmelavet ristet løg (20,-)

Skinke med spejlæg og bacon (20,-)

Hjemmelavet leverpostej med bacon (20,-)

Spegepølse med tilbehør (20,-)

Diverse pålægssalater på rugbrød

Luksus smørrebrød 

Vi kan lave (næsten!) alt hvad hjertet begærer, også selvom det ikke vises her på vores sortiment.

Prisliste for vores luksus smørrebrød, som i øjeblikket ikke er vist på billederne:

– Frikadelle med surt / eller kartoffelsalat (50,-)

– Kartoffel med rå/ eller ristet løg (50,-)

– Spegepølse med ristet løg (50,-)

– Avokado med frisk pesto, friske spirrer og saltede mandler (50,-)

– Æg og rejer (50,-)

– Rullepølse med sky (50,-)

– Dyrlægens natmad (50,-)

– Leverpostej med bacon (50,-)

– Tomat med mozerella og pesto (50,-)

– Rødspættefilet med remoulade (50,-)

150 g friskhakket tatar med pickles, peberrod, rå løg, kapers og æggeblomme (65,-)

Stjerneskud med rejer, laks, rogn og asparges samt hjemmelavet dressing (125,-)

Kartoffel med mayo, rå løg, og bacon (50,-)

Tørsaltede laks med hjemmelavet rygeost creme (75,-)

Gorgonzola med æggeblomme (50,)-

Roastbeef med hjemmelavet syltede agurker, peberrod og hjemmelavet ristet løg (50,-)

Avokado med pesto, friske spirrer og saltede mandler (50,-)

Rædspættefilet med rejer (75,-)

Hønsesalat med bacon (50,-)

Vores smørrebrød:

Måske kan du huske, hvordan smørrebrød så ud og smagte i gamle dage. Det er vores fornemmeste opgave at bringe disse minder tilbage. Når du først har smagt vores traditionelle, hjemmelavede smørrebrød, vil den vante smørrebrød, som du kender fra nutidens sortiment, blive en flad fornemmelse. Vi laver alt fra bunden, fra hjemmelavet rugbrød, syltede agurker, rullepølsen, til de ristede løg på toppen.

Vi kan tilbyde smørrebrød til hvilken som helst type selskab. Vores smørrebrød er i den helt særprægede klasse, hvor der er kælet for detaljerne med gode, danske råvarer. 

 

Tørsaltet laks m. rygeost creme

Rødspættefilet m. rejer

Avokado m. spirer, saltede mandler og frisk pesto

Friskhakket tatar med peberod, pickles, løg og æggeblomme

Flæskesteg med hjemmelavet surt

Frikadelle med hjemmelavet surt

Hjemmelavet rullepølse med rå løg og sky

Roastbeef med hjemmelavet agurkesalat, ristet løg, peberrod

Kartoffel med hjemmelavet ristet løg og mayonnaise

Gorganzola med æggeblomme

Spegepølse m. tilbehør

Avokado med frisk pesto, friske spirrer og saltede mandler

Rødspættefilet med remoulade

Leverpostej med surt og bacon

Tomater med frisk mozerella, frisk pesto, spirrer og saltede mandler

Hønsesalat m. bacon

Stjerneskud

Billede på vej

Billede på vej

Billede på vej

Billede på vej

Billede på vej

Billede på vej

Smørrebrødets historie:

I 1880´erne kom det højbelagte smørrebrød til Danmark. Smørrebrød er nævnt som et emne i dansk nationalret, og i 2014 fik smørrebrødet den ære, at få næstflest stemmer.

Ordet smørrebrød kommer af betegnelsen `Brød med Smør`

Helt tilbage til Vikingetiden, havde vikingerne også rugbrød med i bådene. Rugbrødet har fulgt os i århundrede.

Vi tænker måske ikke særligt meget over det, men rugbrød og smørrebrød spiller en vis rolle i vores selvforståelse. Mange vil uden tøven hævde, at smørrebrødet er vores Danmarks historie, fordi det er særegent dansk.

Vi bruger det på mange forskellige måder, både til madpakkerne, selskabet og især til jule- og påskefrokosterne. Vi kan faktisk slet ikke forestille os en tid uden smørrebrød.

I slutningen af 1800 tallet fik smørrebrødet sit greb om danskerne. Nogen vil dog mene, at smørrebrødet er betydelig ældre og i den anledning citerede Johan Herman Wessels (1742-85) disse berømte linier, der dengang ikke udstrålede den største begejstring over smørrebrødet.

At Smørrebrød er ikke Mad,
Og Kierlighed er ikke Had,
Det er for Tiden hvad jeg veed
Om Smørrebrød og Kierlighed.

Smørrebrødet var ikke rigtig mad for Wessel, og måske skyldtes det, at man dengang fandt det kedeligt og smagløst. I nutidens sortiment, spiller smagen en helt anden og central rolle. Dansk smørrebrød, som vi kender det, er ikke bare en smurt mad på brødskive med smør, fedt, eller margarine med en klat leverpostej på. Vi kender det som et forsøg på at udvide vores smagsoplevelse, fordi det inddrager både vores syns- og lugtesans i måltidet. Smørrebrød fungerer bare.

Vi er meget stolte af at kunne være en del af Danmarks historien.