Vores smørrebrød

Måske kan du huske, hvordan smørrebrød så ud og smagte i gamle dage. Det er vores fornemmeste opgave at bringe disse minder tilbage. Når du først har smagt vores traditionelle, hjemmelavede smørrebrød, vil den vante smørrebrød, som du kender fra nutidens sortiment, blive en flad fornemmelse. Vi laver alt fra bunden, fra hjemmelavet rugbrød, syltede agurker, rullepølsen, til de ristede løg på toppen.

Vi kan tilbyde smørrebrød til hvilken som helst type selskab. Vores smørrebrød er i den helt særprægede klasse, hvor der er kælet for detaljerne med gode, danske råvarer.

Se vores udvalg af smørrebrød under disse menuer

For at bestille er du meget velkommen til at ringe til os på:

For at bestille er du meget velkommen til at ringe til os på:

Smørrebrødets historie:

I 1880´erne kom det højbelagte smørrebrød til Danmark. Smørrebrød er nævnt som et emne i dansk nationalret, og i 2014 fik smørrebrødet den ære, at få næstflest stemmer.

Ordet smørrebrød kommer af betegnelsen `Brød med Smør`

Helt tilbage til Vikingetiden, havde vikingerne også rugbrød med i bådene. Rugbrødet har fulgt os i århundrede.

Vi tænker måske ikke særligt meget over det, men rugbrød og smørrebrød spiller en vis rolle i vores selvforståelse. Mange vil uden tøven hævde, at smørrebrødet er vores Danmarks historie, fordi det er særegent dansk.

Vi bruger det på mange forskellige måder, både til madpakkerne, selskabet og især til jule- og påskefrokosterne. Vi kan faktisk slet ikke forestille os en tid uden smørrebrød.

I slutningen af 1800 tallet fik smørrebrødet sit greb om danskerne. Nogen vil dog mene, at smørrebrødet er betydelig ældre og i den anledning citerede Johan Herman Wessels (1742-85) disse berømte linier, der dengang ikke udstrålede den største begejstring over smørrebrødet.

At Smørrebrød er ikke Mad,
Og Kierlighed er ikke Had,
Det er for Tiden hvad jeg veed
Om Smørrebrød og Kierlighed.

Smørrebrødet var ikke rigtig mad for Wessel, og måske skyldtes det, at man dengang fandt det kedeligt og smagløst. I nutidens sortiment, spiller smagen en helt anden og central rolle. Dansk smørrebrød, som vi kender det, er ikke bare en smurt mad på brødskive med smør, fedt, eller margarine med en klat leverpostej på. Vi kender det som et forsøg på at udvide vores smagsoplevelse, fordi det inddrager både vores syns- og lugtesans i måltidet. Smørrebrød fungerer bare.

Vi er meget stolte af at kunne være en del af Danmarks historien.